Najava utakmice protiv Srbije
0

Selektor Belgije: U našoj grupi za vrh će se boriti 4 reprezentacije

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Marca Wilmotsa, selektora belgijske reprezentacije i njegove nogometaše u petak čeka teško gostovanje u Srbiji, u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP 2014. godine u Brazil.

Nezgodno je za Belgiju što im ova utakmica slijedi nakon ipak "samo" domaćih 1-1 protiv Hrvatske, a bitno je reći da će ovaj meč Belgija morati odigrati bez dva bitna igrača, bez povrijeđenih Fellainija i Lukakua.

"Ova naša grupa je izuzetno izjednačena. Bit će vjerovatno napeto i borba će trajati do samog kraja. Mislim da čak četiri tima mogu na kraju biti prve i vidjeti Brazil kao prvoplasirane reprezentacije", rekao je Wilmots u najavi utakmice protiv Srbije kojeg se, kako kaže, boji.

"Dolazimo u nezgodan trenutak kod Srbije jer osim što je to kvalitetna ekipa, imaju iza sebe uvjerljivu pobjedu protiv Walesa koja ih je sigurno nahranila samopouzdanjem. Najviše se bojim njihovih bočnih igrača Ivanovića i Kolarova. Oni su najveća srpska snaga, ali je isto tako cijela ta ekipa vrlo dobra, tehnički jaka", završio je nekadašnji belgijski nogometni as.