Nogomet
13

Selektor Baždarević prati Martina Pušića i Marija Pavelića

Klix.ba
Martin Pušić
Martin Pušić
Odmah po okončanju utakmice protiv Izraela u kojoj je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila važan trijumf, selektor Mehmed Baždarević najavio je da priprema utakmice protiv Belgije započinje već dan kasnije.

Baždarević je sačinio listu prioriteta, te sa svojim asistentima razradio plan rada u budućem periodu.

Osim što će pratiti igre reprezentativaca na početku naredne sezone u evropskim ligama, Baždarević će na radaru imati i potencijalne reprezentativce. Veliki broj njih gledao je i prije utakmice protiv Izraela.

Poznato je da će Mario Vrančić vrlo vjerovatno dobiti poziv već za Belgiju, kao i da je Baždarević razgovarao sa Adisom Hušidićem i Ivanom Martićem. Radi se o zanimljivin fudbalerima koji mogu zaoštriti konkurenciju u bh. timu.

Martić je istina u finišu sezone u Seriji A bio u drugom planu, dok je Hušidić u MLS-u standardno dobar, igrajući na više različitih pozicija u timu.

Baždareviću je zanimljiv i Danijel Pavlović iz Grasshoppersa, kao i Veroljub Salatić iz Siona. Najbolji strijelac danskog prvenstva sa 17 pogodaka Martin Pušić iz Midtjylanda također je zanimljiv stručnom štabu reprezentacije, kao i desni bek Rapida iz Beča Mario Pavelić koji je porijeklom iz Sarajeva.