Uoči sutrašnje utakmice protiv BiH
2

Selekcija Latvije održala trening na Bilinom Polju

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Selekcija Latvije večeras je na Bilinom Polju održala svoj službeni trening pred drugu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil protiv selekcije Bosne i Hercegovine koja se igra sutra.

Aleksandr Starkovski, selektor Latvije, uvjeren je u kvalitet svoje ekipe, te ističe da u Zenicu nisu došli kao turisti.

"Pa sigurno je da u Zenicu nismo došli kao turisti, tako da sutra očekujemo tešku utakmicu. Bosna je dobra ekipa, koja igra evropski fudbal, a u sutrašnjem meču na nama je da damo maksimum od sebe, te da ćemo izboriti povoljan rezultat", izjavio je Starkovski, koji je još na pitanje novinara prokomentarisao i posljednji meč reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje su naši reprezentativci postigli osam golova.

"U prošloj utakmici Bosna i Hercegovina je postigla dobar rezultat i odigrala je veoma dobro. Loše je po nas što mi nismo postigli dovoljno golova protiv Grčke. Mi imamo iskusnu ekipu koja igra u dobrim klubovima i koja je proteklih godina igrala protiv veoma jakih ekipa, tako da to smatramo kao našu malu prednost.", zaključio je Starkovski.

Na treningu su prisustvovali svi igrači, a koga će Starkovski izvesti na teren, još nije poznato.