Zahvalio svima u klubu
34

Seedorf: Milan je moj DNK, a desetku ostavljam Ibrahimoviću

Totalsport
Clarence Seedorf (Foto: Arhiv/AFP)
Clarence Seedorf (Foto: Arhiv/AFP)
Na konferenciji za novinare je 36-godišnji Holanđanin Clarence Seedof potvrdio da nakon 10 godina napušta tim Milana, a nakon 13 godina grad Milano…

Seedorf je 1999. godine prešao iz Real Madrida u Inter. Nakon tri sezone u tom klubu, preselio se u redove gradskog rivala Milana. Kaže da nastavlja karijeru, ali još ne zna u kojem klubu…

"Nakon fantastičnih 10 godina, odlazim iz Milana, kojem sam pristupio u najvažnijoj fazi moje karijere. Da se ponovo nađem u istoj situaciji, opet bih napravio isto. Mnoge sezone u Milanu prošle su mi brzo, kao i sve dobre stvari u životu koje prolaze brzo. Zahvaljujem se predsjedniku Silviju Berlusconiju, Adrianu Gallianiju, svima u klubu i navijačima koje ću, nadam se, imati prilike pozdraviti. U ovom gradu proveo sam pola života, tu sam 13 godina, ovdje su rođena moja djeca. Prema tome, to je jedna posebna veza, pogotovo s gradom Milanom", rekao je Seedorf i nastavio:

"Moj odlazak iz Milana nije nešto što sam dugo planirao. Tek nedavno sam to odlučio. S ovim klubom imam takav odnos da bi se već dogovorili i za produženje ugovora. Planiram igrati još dvije godine, razmotrit ću opcije koje se pruže, ali nema smisla sada govoriti o mojim idućim koracima".

"Milan je moj DNK. Uvijek ću se naći pri ruci klubu ako zatreba moju pomoć i podršku. Dres sa brojem 10 ostavljam Zlatanu Ibrahimoviću jer ga on želi. Dovoljno je talentiran i kvalitetan da bi ga zaslužio. Drago mi je što će Ibra nositi taj dres", rekao je, između ostalog, Seedorf.