Uoči milanskog derbija
769

Seedorf: Drago mi je vidjeti Džeku na ovom nivou, savršeno se integrisao u ekipu Intera

H. H.
Seedorf smatra je Džeko odlično zamijenio Lukakua (Foto: Twitter)
Seedorf smatra je Džeko odlično zamijenio Lukakua (Foto: Twitter)
Legendarni nizozemski nogometaš Clarence Seedorf govorio je o večerašnjem derbiju Intera i Milana, a istaknuo je da mu je drago da Edin Džeko pruža odlične partije i da je opravdao epitet pojačanja.

Seedorf je tokom bogate karijere nastupao za oba milanska kluba, a smatra da će Inter imati više motiva jer zaostaje sedam bodova za Rossonerima.

"U ovoj Seriji A vidim balans, velike ekipe su izjednačenije nego ikad. Milan nameće svoju igru ​​i njihovi odbrambeni igrači izlaze veoma visoko. Tako bi trebali igrati i u Evropi. Interu nedostaje instinkt. Moraju brže naučiti zatvarati utakmice. Sedam bodova zaostatka je puno, ali oni koji jure zaostatak, uvijek imaju više motiva da ga smanje", mišljenja je Seedorf.

Inter se dosta promijenio s novim trenerom Simoneom Inzaghijem, a na pitanje da li će se moći vratiti u borbu za Scudetto, Seedorf je kazao:

"Ima vremena za to. Drago mi je vidjeti Džeku na ovom nivou, savršeno se integrisao i otklonio brige nakon odlaska Lukakua. Inter se mora boriti za prvo mjesto, ima mnogo jakih i etabliranih igrača, u tom smislu čak i više od Milana. Zato bih volio da budu odlučniji, previše puta su pobijedili samo golom prednosti. Inzaghi je dobar i njegov Lazio je pravio mnogo šansi za gol, tako da može i Inter. Ali, kao što je pokazao u Rimu, treba mu vremena da prenese svoje ideje", kazao je Seedorf.

Utakmica između Milana i Intera na programu je večeras s početkom od 20:45.