Kazne za igrače FK Sarajevo
0

Sedinu Torlaku tri utakmice zabrane, Suljiću dvije

Sarajevo-x.com
Sedin Torlak u akciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sedin Torlak u akciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u utorak je izrekla sankcije i FK Sarajevo, te FK Leotar, ali i dvojici prvotimaca sa Koševa.

Kapiten bordo tima Sedin Torlak kažnjen je sa tri utakmice zabrane igranja, a Asmir Suljić sa dvije. Razlog, neprimjereno ponašanje na utakmici 7. kola Premijer lige BiH u Trebinju, koju je Leotar dobio sa 1:0.

"Suljić se neprimjereno ponio prema publici, dok se Torlak fizički sukobio sa policajcem koji je radio na osiguranju utakmice. I Fudbalski klub Sarajevo zbog njihovog ponašanja kažnjen je sa 2.500 KM, dok smo Leotar zbog propusta u organizaciji meča sankcionisali sa 1.000 maraka", rekao je za portal SC Sport Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije N/FS BiH.

Komisija će se, prema njegovim riječima, u narednim danima pozabaviti određivanjem sankcija za Behudina Nanata Trbojevića, predsjednika NS Srednjebosanskog kantona koji je napao sudiju Rusmira Mrkovića zbog čega je prekinuta utakmica Travnik – Borac.

Također, Komitet za normalizaciju N/FS BiH proteklih dana zatražio je od Disciplinske komisije i da preispita svoju raniju odluku o kažnjavanju Edina Golaća sa pet mjeseci zabrane suđenja. Njega je FIFA već skinula sa svih svojih listi jer je prije jedne međunarodne utakmice obio bar u hotelu i ukrao pivo. Zauzet je stav da se Golać može žaliti Apelacionoj komisiji, koja mu može smanjiti, ali i povećati kaznu.

Ukoliko Golaću kazna ostane pet mjeseci, to znači da će, želi li se nastaviti bavljenjem suđenjem, morati pravdu dijeliti u najnižem rangu takmičenja.