Nogomet
352

Šećerović: Ako Petrović kaže da trčiš 100 metara, bolje trči 101 nego 99, morat ćeš ponovo

Piše: D. B.
Ekipu Željezničara će u nastavku sezone voditi sjajni stručnjak Slavko Petrović, a jedan od onih koji ga odlično poznaju je aktuelni nogometaš Plavih Adnan Šećerović koji je s njim sarađivao u Radniku prošle sezone, kada je tim iz Bijeljine osvojio Kup BiH i plasirao se u Evropu.

Petrović i njegov Željezničar očekuju veliki izazovi, a Šećerović se nada izlasku iz rezultatske krize nakon tri poraza u nizu.

"Nakon tri poraza nije lako nastaviti dalje, bilo je svega, ali se moramo okrenuti naprijed, izaći iz krize i pobijediti u sljedećoj utakmici. Teško nam je pala i reakcija navijača, jer mi, između ostalog, igramo nogomet i zbog njih. Nije lijepo čuti skandiranja i neke ružne povike. Sigurno je da su očekivali više od nas, kao što smo i mi očekivali da s njima slavimo pobjede. Ipak, nadamo se da ćemo se iskupiti", izjavio je Šećerović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Neuspjeh Željezničara u prvih šest kola sezone je teško objasniti.

"Teško je reći šta nije uredu. Imamo dobru ekipu, kvalitetne igrače koji mogu odgovoriti zadacima. Od prvog dana sam imao osjećaj da nešto nije uredu, a koji su razlozi, ne znam. Osjetilo se u igri da nije išlo", rekao je nogometaš Plavih.

On je s Petrovićem imao uspješnu saradnju u Radniku te je uvjeren da će isto biti i u Željezničaru. Respekt prema treneru Adnan nije krio.

"Petrović je prije svega veliki gospodin i trener, pokazao je to tokom svoje karijere. Njegov dolazak je sigurno pravi potez Uprave Željezničara. On je drugačije školovan trener u odnosu na ostale, njegov pristup igračima je drugačiji. On želi disciplinu i korektan odnos. Prošle sezone sam radio s njim, imam iskustva. Ako zakasniš minut, nije dobro, također, ako kaže da trčiš 100 metara, bolje trči 101 nego 99, jer ćeš ponovo trčati tih 100 metara. Disciplina je na nivou, Felix Magath me nikad nije trenirao, ali znam kakav je, čitao sam o njemu. Mnogi kažu da je Petrović bosanski Magath. Sa Slavkom sam osvojio Kup BiH i plasirao se u Evropu, najveće zasluge pripadaju njemu. Siguran sam da će nas on izvesti na pravi put te da ćemo na kraju biti zadovoljni", kazao je Šećerović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Petrović je poznat kao trener čiji su igrači izuzetno dobro spremni.

"Treninzi su veoma zahtjevni, dok sam bio u Radniku, ekipa je ponekad trenirala tri puta dnevno. Nije lako, ali kad prođete njegove pripreme, ne morate razmišljati hoćete li izdržati utakmicu bez obzira na protivnika. Ta spremnost daje veliko samopouzdanje", tvrdi naš sagovornik.

Pred Šećerovićem je novo dokazivanje dobro poznatom treneru.

"Bio sam standardan u Radniku, dobro smo sarađivali. Odnos je bio korektan, jer je Slavko dobar trener i čovjek, iako izgleda strogo. Međutim, sada smo u novom klubu, tu su drugi igrači pa ne mora ništa da znači činjenica da sam igrao standardno u početnom sastavu Radnika. Konkurencija je mnogo veća, na meni je da radim i da se borim. Nadam se većoj minutaži", dodao je Šećerović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Sljedeća prepreka Plavih je zenički Čelik. Bit će to susret starih rivala, a bodovi su potrebni i jednim i drugim.

"Mi želimo povratak na pravi put. Cilj je pobijediti Čelik, ali to nije naivna ekipa. Osim toga, svaka ekipa protiv Željezničara daje više nego inače. Zeničani će dati sve od sebe da nam naprave probleme, to će tražiti i njihova publika. Čuo sam da se Čelik i Željo baš i ne vole puno", istakao je vezni igrač Željezničara.

Tim sa Grbavice je u Petroviću dobio veliko pojačanje.

"Ne volim obećavati, vidjet ćemo. Mi moramo izboriti Evropu, bez obzira na igru. To možemo s velikim pojačanjem kakvo je Petrović", završio je Šećerović.