Prvi Bosanac na Emiratesu
0

Sead Hajrović - nova Arsenalova nada

Totalsport
Sead Hajrović
Sead Hajrović
Arsenalov mjesečnik u martovskom izdanju predstavio je novog nadarenog nogometaša iz svojih redova, 16-godišnjeg švicarskog stopera bh. porijekla Seada Hajrovića koji izgledom pomalo podsjeća na Andreja Aršavina.

Malo ko može se pohvaliti s toliko uspjeha kao mladi švicarski stoper koji je u Arsenal stigao prošlog ljeta iz redova Grasshoppersa. Hajrović igra na poziciji centralnog odbrambenog, a sa švicarskom U17 reprezentacijom osvojio je protekle godine Svjetsko prvenstvo pobjedom nad Brazilom u finalu 1-0.

Tehnička potkovanost i sjajno čitanje igre njegove su jake osobine kojima se ističe, a za Arsenalovu rezervnu ekipu debitirao je u decembru prošle godine u porazu 1-0 od Fulhama.

Za Arsenalov mjesečnik Hajrović je odgovorio na nekoliko blic pitanja, od kojih smo izdvojili neka zanimljivija.

Koji je vaš najbolji dosadašnji trenutak u karijeri, a koji nagori? Najbolji kada sam osvojio U17 Svjetsko prvenstvo sa Švicarskom, a najgori kada sam se povrijedio zbog čega sam izbivao šest sedmica.

Koji je najbolji igrač s kojim ste igrali?

Cesc Fabregas. Samo sam trenirao s njim, ali svejedno je to bio sjajan osjećaj.

Kojem igraču najviše sliči vaš stil igre?

Mislim Johnu Terryju.

Koji je najbolji gol koji ste ikad postigli?

Udarcem s tridesetak metara u desne rašlje.

Koja je najbolja stvar koju donosi igranje u Arsenalu?

Ovo je jedan od najboljih svjetskih klubova i ovdje imate priliku učiti svaki dan. Ako želite unaprijediti svoju igru, ovo je pravi klub.

Komentar na Hajrovićev razvoj dao je i trener Arsenalovih igrača do 18 godina Steve Bould.

"U svojoj prvoj sezoni kod nas Sead je pokazao jako puno. Kada je došao ritam igre ga je malo iznenadio, ali se dobro prilagodio, fizički se bolje pripremio i sada je jako dobar mladi igrač. Dobar je na pozicijama centralnog i desnog odbrambenog, a jako se dobro snalazi u igri po travi, kao i u zračnim duelima. Konstantno pokazuje pravi stav, iz dana u dan, i jako smo zadovoljni s njim", kazao je Bould.