Nogomet
15

Schweinsteiger ne želi u evropske klubove, a prijelazni rokovi u Americi i Kini zatvoreni

Klix.ba
Bastian Schweinsteiger (Foto: EPA)
Bastian Schweinsteiger (Foto: EPA)
Veznjak Manchester Uniteda Bastian Schweinsteiger (32) kazao je da neće potpisati za neki drugi evropski klub i da je spreman igrati za Josea Mourinha.

Bivši kapiten Njemačke od dolaska Josea Mourinha trenira sa rezervama, jer portugalski stručnjak ne računa na njega. U svojoj karijeri Nijemac je osvojio osam naslova Bundeslige i Ligu prvaka. U prošloj sezoni mučio se sa povredama te je samo 13 puta bio uvršten u prvu postavu u ligaškim utakmicama Manchester Uniteda.

"Poštujem ostale klubove, ali Manchester United je jedini klub zbog kojeg sam mogao napustiti Bayern Minhen. Bit ću spreman ako me tim bude trebao, To je sve što mogu reći o trenutnoj situaciji. Želim se zahvaliti fanovima za svu podršku tokom posljednjih sedmica", kazao je Schweinsteiger koji je na Twitter profilu napisao: "MUFC će biti moj posljednji klub u Evropi."

Problem je što Schweinsteiger nema puno opcija izvan Evrope, jer je prijelazni rok u američkom MLS-u zatvoren 3. avgusta, dok je prijelazni rok u kineskoj Premier ligi zatvoren 15. jula.

Mourinhov odnos prema Schweinsteiger naišao je na kritike, a Dejan Stefanović, član udruge svjetskih igrača FIFPro, kazao je da portugalski stručnjak treba u zatvor zbog toga.