Razočarao legendu
4

Scholes kritikovao Pogbu: Radit će iste gluposti i kada bude imao 35 godina

N. K.
Scholes kritikovao Pogbu (Foto: Twitter)
Scholes kritikovao Pogbu (Foto: Twitter)
Pual Pogba je još jednom razočarao stručnjake u sinoćnjem remiju Manchester Uniteda 2:2 protiv Atalante u Ligi prvaka.

Francuskom veznjaku ističe ugovor na kraju sezone 2021/22 i bilo je mnogo špekulacija o tome gdje će završiti naredne sezone.

Nakon utakmice, Paul Scholes je imao mnogo toga da kaže o Pogbi tvrdeći da će on i dalje, u kasnijoj fazi karijere, raditi iste stvari koje radi pogrešno.

"Potreban mu je neko da stalno razgovara s njim, neko koga potpuno poštuje i ko ima iskustva. On je zaista iskusan igrač, ali će doći do 35 godina i radit će iste gluposti, vrtiti loptu i ljudi to znaju", rekao je Scholes za BT Sport nakon utakmice.

Scholes je nastavio objašnjavati kako se Pogba borio da evoluira otkako se preselio u Englesku.

"Najveća stvar kod igrača je njegova koncentracija, a ponekad toga ne bude. U Juventusu je bio odličan i zato ga je United kupio, ali pogledajte koje je igrače imao oko sebe - Andrea Pirlo, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, potom agresivan trener koji mu stalno govori. Bit će mu potreban takav tretman do njegove 35. godine", poručio je.

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand se uključio kako bi objasnio svoje mišljenje o Pogbi, navodeći da mu trebaju saigrači koji će mu reći da se skoncentriše.

"Bio je malo aljkav. Ponekad vam samo treba reći 'izoštri se, igraj na jedan ili dva dodira'. Treba reći sebi da nije igrao dovoljno dobro. U našoj svlačionici se ne vode ti kritični razgovori. Ne postoji igrač na svijetu koji svaku utakmicu počine savršeno", rekao je Ferdinand.