Nogomet
0

Savo Milošević otvorio fudbalski turnir za djecu u Bijeljini

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Proslavnjeni fudbaler Savo Milošević otvorio je danas u Johovcu kod Bijeljine Peti međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije na kojem učestvuje oko 1.000 mladih fubalera iz 80 ekipa iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Milošević je istakao da je bitno da svake godine na turniru učestvuje sve više dječaka, te da je cilj turnira da se djeca bave sportom, a ne da vrijeme provode na ulici.

"U prethodnih nekoliko godina oko sedam-osam klinaca je otišlo u Beograd zahvaljujući ovom turniru", rekao je Milošević i izrazio nadu da će ove i narednih godina sve više djece dobijati šansu u velikim klubovima.

Vidjeti na jednom mestu stotine klinaca koji trče za loptom je prelijep prizor, kaže Milošević i dodaje da sa te strane može da bude ponosan na ovaj turnir. On je naglasio da je, osim želje da se dijete bavi sportom, bitan i talenat, rad i volja.

"Najveći problem našeg društva je sistem koji ne podržava u dovoljnoj mjeri talentovane klince. Proveo sam oko 14 godina u inostranstvu i sigurno znam da su naša djeca mnogo talentovanija nego djeca u Evropi. Na nama je da im obezbijedimo uslove da dobiju šansu da pokažu svoj talenat", rekao je Milošević.