Izdali saopćenje
40

Savez ozvaničio sankcije za FK Sarajevo, kažnjeno još nekoliko funkcionera

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se zvaničnim saopćenjem nakon današnje sjednice Disciplinske komisije te potvrdio kazne koje su izrečene FK Sarajevo i njegovim funkcionerima.
Kao što je od ranije poznato, predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić je suspendovan iz bh. nogometa na godinu, sportski direktor Senijad Ibričić na sedam mjeseci, dok je trener Simon Rožman dobio uslovnu kaznu od tri mjeseca.

Savez je potvrdio i da se Mirvić i Rožman kažnjavaju novčano sa 2.000 KM, dok će Ibričić platiti 3.000 KM kazne.

U saopćenju Saveza je navedeno i da su kažnjeni pomoćni trener Luka Bobec sa dvije utakmice suspenzije i 1.000 KM te komesar za bezbjednost Zlatan Čakal sa 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS BiH.

Saopćenje NS BiH prenosimo u cjelosti:

"FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem 3 boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 1 godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od 3 mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u nogometu/fudbalu u trajanju od 7 mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH. Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa 2 utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH", piše u saopćenju NS BiH.

Podsjećamo, Sarajevu su oduzeta i tri boda, pa sada ih ima ukupno 34 i četiri boda je udaljeno od mjesta koje bi moglo voditi u Evropu na kraju sezone.