Nogomet
145

Savez kaznio Sarajevo sa 12.000 KM: Nakon samo dva kola Bordo klub dužan više od 32.000 KM

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo sa 12 hiljada KM zbog navijačkih izgreda ovog kluba tokom prva dva kola nove sezone BHT Premijer lige, potvrđeno je iz FS BiH.

Sarajevo je kažnjeno sa 10 hiljada KM zbog nereda tokom sarajevskog derbija odigranog na Grbavici u 1. kolu, a dodatne 2.000 KM kazne stigle su zbog pirotehnike u 2. kolu kada je na Koševu gostovao Zrinjski.

Doda li se na to šteta od 20.219,00 KM (bez PDV-a) koju Sarajevo treba isplatiti Željezničaru zbog vandalizma na Grbavici, dolazimo do cifre od preko 32 hiljade KM koju Bordo klub mora platiti nakon samo dva odigrana kola u novoj sezoni.

Savez je kaznio i FK Željezničar zbog izgreda navijača ovog kluba u meču protiv Sarajeva (4.000 KM) i zbog nacionalističkih poruka tokom meča protiv Olimpica (1.000 KM), a ukupan iznos kazne je 5.000 KM.

Kaznu nisu izbjegli ni Zrinjski, Čelik, Drina, Slavija, Borac i Rudar Prijedor, a svi oni će platiti po 1.000 KM. Zrinjski je imao propuste u meču 1. kola protiv Radnika iz Bijeljine, dok su ostali klubovi kasnili sa dostavljanjem odgovarajuće dokumentacije za licenciranje.