Zamalo propao transfer
30

Saul opisao dramatičan rasplet prelaska u Chelsea: Bilo je 23:57, osjećao sam se kao De Gea

E. B.
Montaža: Klix.ba
Montaža: Klix.ba
Saul Niguez je u posljednjim minutima prijelaznog roka prešao iz Atletico Madrida u Chelsea, a u razgovoru za Marcu je otkrio kako je posao zamalo propao.

Saul je otišao na jednogodišnju posudbu za koju je Chelsea Atleticu platio 5 miliona eura, a ukoliko se londonski klub odluči da ga otkupi morat će dati još 35 miliona eura.

Saul je otkrio da je posao bio "na dugom štapu" u posljednjem satu prijelaznog roka, te da se pribojavao scenarija iz 2015. godine kada David De Gea koji zbog kvara na Realovoj faks mašini nije mogao preći iz Manchester Uniteda.

"Bilo je 23:57 sati kada sam potpisao ugovor i poslao ga, a onda sam čekao da to isto učine u Londonu. Gledao sam na sat i osjećao sam se kao De Gea 2015. godine. Mislio sam da će sve propasti. Supruga je bila nervozna, ali sve se dobro završilo", rekao je Saul.

Saul je proveo cijelu dosadašnju karijeru u Atleticu, no odlučio je otići kad ga je trener Diego Simeone sklonio iz veznog reda i počeo koristiti na lijevom beku.

"Kad sam dobio ponud, rekao sam svojim menadžerima da moram prvo popričati s porodicom. Supruzi sam rekao da želim ostati u Madridu, no u posljednje vrijeme nisam igrao na svojoj poziciji, dok su mi u Chelseaju obećali da ću igrati u veznom redu. To je glavni razlog zbog kojeg sam otišao", poručio je Saul.