Sve ih mame novcem
23

Saudijska Arabija pravi novi poredak u nogometu: Još jedna zvijezda dobila ponudu

K. H.
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Bogati klubovi iz Saudijske Arabije nastavljaju s ponudama za elitne svjetske nogometaše, a sada je na red stigao Alexis Sanchez, kojem je tamošnji Al-Fateh ponudio 10 miliona eura godišnje.

Kako navodi Fabrizio Romano, ovaj tim je ponudio Sanchezu ugovor do 2024. godine, uz mogućnost da se on produži na još jednu sezonu, a ukupno bi Čileanac u ovom klubu zaradio 20 miliona eura za dvije godine, odnosno 10 po sezoni.

Sanchezu je ponuda i službeno ponuđena, a ostaje da se vidi da li će je na kraju prihvatiti ili će ostati u Francuskoj, gdje je s Marseillom izborio nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Čileanac je karijeru počeo u redovima Cobreloa, za koji je igrao do 2006. godine, nakon čega je karijeru nastavio u Italiji, gdje je do 2011. godine nastupao za Udinese. U međuvremenu, išao je na dvije posudbe, prvo u Colo-Colo, a zatim i u River Plate.

Uslijedio je transfer u Barcelonu 2011. godine, a tri godine nakon toga i u Arsenal. Igrao je još za Manchester United te Inter, a član Marseillea je od 2022. godine.