Nogomet
0

Saudijska Arabija ostala bez selektora

Totalsport
Jose Peseiro (Foto: AFP)
Jose Peseiro (Foto: AFP)
Nogometni savez Saudijske Arabije otpustio je portugalskog stručnjaka Josea Peseira (50) s mjesta dužnosti nacionalnog selektora nakon 2-1 nedjeljnog poraza od Sirije u otvarajućem susretu Azijskog kupa.

"Igrači nisu pokazali kvalitet koji priželjkujemo jer nisu igrali srcem. Za ovakav rezultat krivim igrače, a i trenera kojeg smo smijenili. Ovakav rezultat nije prihvatljiv za Saudijsku Arabiju. Trener je imao dovoljno vremena, više od godinu i po dana, da odradi savršen posao" komentirao je princ Bin Fahd Bin Abdulaz, predsjednik Nogometnog saveza Saudijske Arabije.

Peseiro, koji je preuzeo klupu selektora u februaru 2009. godine, bio je prethodno pod velikim pritiskom lokalnih medija nakon što nije uspio odvesti tim na SP u Južnoj Africi, što je Saudijskoj Arabiji prvi put da propusti svjetsku smotru nakon 1990.

Njegov privremeni nasljednik bit će donedavni mu pomoćnik Nasser Al-Johar, koji je prethodno preuzeo "selektorske uzde" 2000. godine, također tokom Azijskog kupa po odlasku Čeha Milana Macale.