Stižu bogate ponude
40

Saudijci ponovo kreću u napad: Ovo je devet zvijezda koje bi u januaru mogle put Azije

D. P.
Modrić i Salah su visoko na listi želja (Foto: Twitter)
Modrić i Salah su visoko na listi želja (Foto: Twitter)
Saudijska Arabija uspjela je u početnim namjerama da dovede brojna velika nogometna imena u tamošnju Pro ligu, a početkom januarskog prijelaznog roka krenut će u nove napade na svjetske zvijezde.

Engleski Sun odradio je analizu devet velikih svjetskih nogometaša koji bi mogli u januaru zamijeniti klub i pridružiti se kolegama koje igraju u Saudijskoj Arabiji. Analize se temelje na već dobijenim ponudama iz ove azijske zemlje, pregovorima od ljetos, ali i novim sastancima o kojima mediji pišu.

Svakako, prvo na listi velikana je ime Kyliana Mbappea, čija budućnost nikada nije razjašnjena. Mbappe se i tokom ljeta povezivao s Al-Hilalom, a vjeruje se da je njegov PSG prihvatio ponudu od oko 280 miliona eura za napadača, no on je odbio.

Saudijci će ponovo tokom zime krenuti po sjajnog Francuza, a da li će ga ovoga puta uvjeriti da im se pridruži, ostaje da se vidi.

Mnogo nepoznanica je oko Mohameda Salaha i njegove budućnosti u Liverpoolu. Već dugo se spominje navodna želja Egipćanina da promijeni sredinu, a Saudijci će učiniti sve da ga dovedu već u januaru. Kako ima još nešto više od godinu dana ugovora s Liverpoolom, vjeruje se i da će na Anfieldu iskoristiti priliku za možda i posljednju veliku zaradu na Salahu prije isteka ugovora.

Jadon Sancho je jedan u nizu onih igrača koji će vrlo vjerovatno mijenjati sredinu. Iako još uvijek mlad, Sancho se nije dokazao u Manchester Unitedu i čini se da je prelazak u Saudijsku Arabiju idealna prilika za sve strane.

Nakon javnog sukoba s Erikom ten Hagom, Sancho će vjerovatno napustiti klub, a dvije ekipe su u utrci za njegovim potpisom. To je saudijski Al-Hilal te njegov bivši klub Borussia Dortmund.

Legendarni hrvatski nogometaš Luka Modrić tokom ljeta odbio je ugovor života iz Saudijske Arabije. Produžio je s Real Madridom, ali se čini da će uskoro doći kraj saradnje.

Mediji nagađaju da bi Modrić trebao biti sljedeća velika zvijezda jer ima već nekoliko ponuda na stolu i moći će da bira.

Najizvjesniji transfer u Saudijsku Arabiju je onaj Casemira iz Manchester Uniteda jer je direktor kluba John Murtough već bio u Saudijskoj Arabiji i razgovarao o prelasku. Sada je sve na Brazilcu koji razmatra ponudu iz Azije.

Centralni defanzivac Manchester Uniteda Raphael Varane mogao bi u "paketu" s Casemirom u Saudijsku Arabiju. Izvori bliski Old Traffordu prenijeli su da Francuz gotovo sigurno napušta klub te da je dovoljna ponuda od oko 20 miliona funti.

Legenda Tottenhama Hugo Lloris potpuno je pao u zaborav i tokom januara će promijeniti klub. Ovaj veteran (36) dobio je trostruko veću ponudu iz Saudijske Arabije i vjerovatno će je prihvatiti u januaru.

Arsenalov Thomas Partey prošlog mjeseca obavijestio je klub da želi napustiti Emirates. Nogometaš iz Gane dobio je ponudu od oko 40 miliona eura iz Saudijske Arabije i čini se da će preći u ovu azijsku zemlju.

Posljednje u nizu imena koje se povezuje s transferom u Saudijsku Arabiju je Thiago Alcantara. Zvijezda Liverpoola još uvijek nije upisala nijedan nastup ove sezone zbog povrede, a navodno ga bogati Saudijci privlače i adekvatnu ponudu bi prihvatio već u januaru. Također, prihvatio bi je i Liverpool kako ne bi otišao potpuno besplatno narednog ljeta.