Nogomet
139

Sarajevu pripao derbi kola: Benko i Stojčev poništili rani pogodak Wagnera

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Odličnu igru tokom drugog poluvremena Sarajevo je krunisalo s dva pogotka koja su u konačnici aktualnom šampionu bila dovoljna da poništi pogodak Wagnera Santosa Laga s početka utakmice.

Tim Dženana Uščuplića u derbiju trećeg kola savladao je Široki Brijeg rezultatom 2:1, potvrdivši da je poraz u Travniku iz prošlog kola bio tek loš dan.

Široki Brijeg je bolje otvorio meč, a prva prijetnja gostiju zabilježena je u sedmoj minuti kada je pokušao Luka Menalo. Dvije minute kasnije nakon kornera Kožulja i loše reakcije odbrane Sarajeva, Wagner je iz neposredne blizine postigao pogodak za vodstvo Širokog Brijega.

Sarajevo se probudilo tek u 18. minuti kada je zabolježen pokušaj Leona Benka. Tri minute poslije isti igrač propustio je veliku priliku nakon centaršuta Barića sa desne strane. Tom prilikom istakao se gostujući golman Antonio Soldo.

Na pauzi je domaći strateg Dženan Uščuplić u igru poslao Milša Stojčeva, a ovaj je pokrenuo domaći tim koji je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Od starta je gol Širokog Brijega visio u zraku, a prilike za pogodak redale su se jedna za drugom. Vrijedi spomenuti i odličnu igru novajlije Ikandea koji je potvrdio da će biti veliko pojačanje za aktualnog šampiona.

Pru priliku u nastavku propustio je Krste Velkoski. Makedonski reprezentativac nešto kasnije našao se u ulozi asistenta, a njegov poklon u pogodak za izjednačenje pretvorio je Leon Benko.

Samo tridesetak sekundi kasnije domaćin je propustio još jednu stopostotnu priliku. Soldo je i ovog puta zaustavio Leona Benka.

Petnaest minuta prije kraja Velkoski se našao u stopostotnoj prillici, a još jednom odličnom intervencijom istakao se Antonio Soldo. Nekoliko minuta kasnije majstorskim pogotkom Miloš Stojčev je podigao koševski stadion na noge, te tako Sarajevu donio važan trijumf.

U 84. minuti još jednu veliku priliku propustio je Leon Benko. Tri minute kasnije istakao se i Matej Delač koji je zaustavio pokušaj Zvonimira Kožulja.

Premijer liga BiH, treće kolo:

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 2:1