Nogomet
237

Sarajevo slavilo protiv Metalleghea i stiglo na četiri boda zaostatka u odnosu na Zrinjski

Piše: O. T.
Foto: FK Sarajevo Facebook
Foto: FK Sarajevo Facebook
U posljednjoj utakmici 17. kola BHT Premijer lige Sarajevo je kao gost slavilo na stadionu Pirota protiv Metalleghea (2:0).

Sarajevo je upisalo četvrtu uzastopnu pobjedu u ligi čime je zauzelo drugo mjesto na tabeli sa samo četiri boda zaostatka u odnosu na Zrinjski koji je u posljednja tri kola osvojio samo dva boda od mogućih devet.

Metallegheu je ovo 11. poraz u sezoni, odnosno 13. meč bez pobjede. Gledajući posljednja četiri meča Metalleghe ima tri poraza i jednu pobjedu.

U startnoj postavi Bordo tima zaigrali su Pavlović, Kadušić, Rustemović, Duljević, Crnkić, Hebibović, Balić, Mihojević, Almir Bekić, Ahmetović i Ivetić, dok su u redovima domaćeg tima iz Jajca od prve minute zaigrali Fejzić, Durak, Bibić, Kovač, Smajić, Zeba, Helvida, Dujaković, Rašić, Radulović i Stakić.

Veliku podršku sa tribina stadiona Pirota imao je sarajevski tim koji je od starta krenuo ofanzivnije od protivnika, ali u uvodu meča nije bilo velikih šansi. Prvu ozbiljniju imao je Duljević čiji udarac golman Fejzić izbacuje u korner.

Gosti su nastavili sa terenskom inicijativom, a nova šansa stigla je u 28. minuti kada Almir Bekić prilikom centaršuta pogađa prečku. Do kraja poluvremena istakla se i jako dobra šansa Hebibovića iz 39. minute, ali je ostalo 0:0.

Sličnu sliku gledaoci su vidjeli i u drugom poluvremenu - Sarajevo je pokušavalo zaprijetiti, Metalleghe se grčevito branio. Za razliku od prvog dijela tim sa Koševa je u teže dolazio do prilika za udarac, a bunker domaćeg tima uspio je slomiti Elvis Sarić koji je u 70. minuti postigao gol iz slobodnog udarca.

Taj gol je natjerao i domaćin da pokuša napraviti nešto ispred gola Sarajeva, a odličnu šansu u 79. minuti imao je Durak, ali njegov udarac zaustavlja Pavlović. Tri minute kasnije pitanje pobjednika bilo je riješeno. Sarić je uposlio Ahmetovića koji je imao mnogo prostora na nekih 15 metara od gola, a onda je udarcem iz voleja matirao Fejzića za konačnih 2:0.

Sarajevo je utakmicu okončalo sa igračem manje pošto je u 87. minuti Saša Balić dobio direktan crveni karton. Ovo je njegov drugi crveni karton u sezoni.

Tabela: