Kup BiH
0

Sarajevo protiv tradicije, Čelik vjeruje da može u polufinale

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Arhiv/Feđa Krvavac/Fotoservis
U okviru četvrtfinala Kupa BiH danas se igraju četiri uzvratne utakmice. Široki Brijeg i Sarajevo odmjerit će snage po treći put u sedam dana.

S obzirom da je dvoboj na Koševu završen rezultatom 2-2 blagi favorit je tim sa Pecare. Dodamo li ovome činjenicu da bordo tim potresaju i unutrašnji problemi (predsjednik i dio Uprave podnijeli ostavke), te da neće imati podršku navijača, onda je jasno da izabranici Ive Ištuka imaju znatno veće izgleda da se "probiju" do polufinala. I tradicija je na strani domaćina.

Ovaj okršaj je jedna od posljednjih prilika i za prvog šefa struke koševskog premijerligaša Mirzu Varešanovića. Naime, u slučaju ispadanja iz najmasovnijeg takmičenja vjerovatno bi na klupi ostao samo do kraja polusezone (dva prvenstvena kola).

Nogometaši Sarajeva napominju da mogu napraviti iznenađenje i upisati pobjedu u hercegovačkom gradu. Ostaje da vidimo na čemu temelje optimizam.

Zanimljivo će biti i na Tušnju, gdje će se sastati Sloboda i Olimpic. Sudar na najvećem bh. stadionu okončan je remijem. Bilo je 1-1. Dakako, tim sa Tušnja ima veliku priliku, ali moraju biti oprezni. Naime, statistika pokazuje da "vukovi" mnogo bolje izvedbe pružaju na gostujućim terenima.

Čelik će pokušati nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prvog meča sa Zrinjskim. "Plemići" su pod Bijelim Brijegom slavili rezultatom 2-0. Ipak, Mostarci u posljednje vrijeme igraju ispod svih očekivanja, pa nije nemoguće da crveno-crni eliminišu svog suparnika.

Branitelj i Željezničar odigrat će revijalnu utakmicu, jer su "plavi" sve riješili prije šest dana kada su pobijedili 6-0.

Parovi i satnica

Široki Brijeg – Sarajevo 17.00 sati (prenos na BHT1) Sloboda – Olimpic 13.00 sati Čelik – Zrinjski 17.00 sati Branitelj – Željezničar 13.00 sati