Uoči 18. kola BHT Premijer lige
0

Sarajevo protiv Gradine bez Džakmića, Jović najavljuje pobjedu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije FK Sarajevo uoči 18. kola BHT Premier lige, u kojem Sarajevo gostuje kod Gradine u Srebreniku, šef stručnog štaba Bordo ekipe Dragan Jović najavio je pobjedu svog tima.

Iako je Gradina već otpisana kada je riječ o BHT Premijer ligi, Jović ne smatra da će njegovi izabranici imati lak posao, ali je istakao da će kvalitet njegove ekipe presuditi i donijeti sva tri boda na Koševo.

"Gledali smo Gradinu u prethodna dva kola i pripremili smo se kao da igramo derbi. Ta ekipa je praktično ispala iz lige, ali njihovi igrači igraju srcem za svoj klub i bore se za svaki pogodak. Dodatni motiv će biti domaći teren u Srebreniku i bučni navijači, ali mi imamo kvalitetniji tim i očekujem da ćemo uz maksimalno odgovoran pristup pobijediti i osvojiti sva tri boda", kazao je Jović.

Novinarima se obratio i napadač FK Sarajevo Alen Melunović, koji smatra da pobjeda ne smije doći u pitanje.

"U utakmicu moramo ući na isti način kao i u prethodne dvije. Namjeravamo igrati borbeno i agresivno, a dodatni motiv su nam navijači koji će nas bodriti u velikom broju. Vjerujem da ćemo ispuniti naš cilj i vratiti se u Sarajevo sa tri boda. Trebamo odigrati maksimalno, jer pobjeda ne smije doći u pitanje", izjavio je Melunović.

Jović u ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđenog Džakmića, a prednost nad rovitim Tadejevićem će vjerovatno dobiti Zlatković.

"Džakmić je povrijeđen i neće trenirati u narednih četiri ili pet dana. Nadam se da će propustiti samo utakmicu s Gradinom. Tadejević nakon povrede nije trenirao i prednost ima Zlatković. Moguće zamjene za Džakmića su Osmanagić i Suljić", rekao je Jović.

Od ranije u ekipi nema mladog Radovca koji je na pripremama sa Zenitom.

Kada je riječ o borbi za titulu, Jović je koncentrisan najviše na igre svoje ekipe.

"Pratim kompletnu ligu, jer mi je to posao, ali se najviše fokusiram na svoju ekipu. Osvajanje titule zavisi od nas", zaključio je Jović.

Na današnjoj konferenciji za medije je potpisan jednogodišnji sponzorski ugovor između FK Sarajevo i Vakufske Banke d.d. Sarajevo. Ugovor su potpisali sportski direktor Bordo ekipe Dino Selimović i izvršni direktor Vakufske Banke d.d. Sarajevo Edis Kusturica. Obje strane su izrazile zadovoljstvo produženjem saradnje koja traje već dvije godine.