Prijateljska utakmica
1

Sarajevo pobijedilo gruzijski FC Dila Gori rezultatom 3:1

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U drugoj prijateljskoj utakmici, u sklopu priprema u Sloveniji, ekipa Sarajeva pobijedila je gruzijski FC Dila Gori rezultatom 3:1. Strijelci za bordo tim bili su Diatta i dva puta Krpić.

Prvi šef struke koševskog tima je u prvih 45 minuta izveo sljedeći sastav: Adilović, Gujić, Zrnanović, Torlak, Belošević, Sesar, Čomor, Suljić, Karamatić, Husejinović i Haskić.

Prvi šut na utakmici izveo je Čomor kada je pokušao sa nekih 20 metara. Ipak, bez problema za hrvatskog golmana Marina Skendera. Uzvratili su i Gruzijci. Jedan igrač je oprobao svoj šut sa 25 metara, ali je Adilović bio na oprezu.

Ekipa Dila bila je opasna po gol Adilovića u dva navrata. Zrnanović je izbacio loptu nakon kornera, ali ona dolazi do Vatsadzea, koji šutira pored gola. Drugi šut iz daljine, samo nekoliko minuta poslije, ali je čuvar mreže Sarajeva uspio dobro intervenisati.

Igrao se 30. minut kada je Husejinović proigrao Suljića koji šutira direktno u golmana Skendera. Do kraja prvog poluvremena Bordo tima je imao nekoliko prilika, ali je rezultat ostao 0:0.

Na početku drugog dijela Jović je izvršio nekoliko izmjena. Dupovac i Tatomirović su ušli umjesto Zrnanovića i Gujića, Zlatković i Šunjevarić umjesto Čomora i Karamatića, Tadejević i Krpić umjesto Beloševića i Haskića.

Sjajan igra izabranika Dragana Jovića krunisana je sa dva pogotka u nastavku. Prvo nogometaši Dila zaustavljaju Zlatkovića prekršajem blizu korner linije. Sesar brzo izvodi slobodan udarac. Upošljava Torlaka koji šutira i pogađa stativu. Na loptu natrčava Diatta i postiže pogodak za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 2:0. Fantastičnu akciju su izveli Sesar i Zlatković, koju pogotkom završava Krpić.

Krpić je postigao i treći pogodak za Sarajevo nakon što je Šunjevarić prekinuo akciju Gruzijaca. Nakon što se utakmica odvijala između dva šesnaesterca Zlatković je sa nekih 25 metara pogodio prečku.

Ekipa Dila Gori uspjela je kasnije smanjiti sa jedanaest metara kada je pogodio Modebadze. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, ostalo je 3:1 za Sarajevo. Mnogo bolja igre nego u prvoj utakmici protiv Maribora.