Dva zvučna imena
66

Sarajevo otišlo na pripreme u Međugorje bez kapitena i njegovog zamjenika

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo su danas otputovali na pripreme u Međugorje uoči nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa je nakon deset dana treniranja u Sarajevu otputovala u Međugorje gdje će ostati do 28. januara.

U Međugorju je planirano i odigravanje dvije prijateljske utakmice, a protivnici još uvijek nisu poznati.

Na spisak za ovaj dio priprema uvršteno je 27 nogometaša: Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković, Andrej Đokanović, Frane Čirjak, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira, Ilija Martinović, Giorgi Guliashvili, Avdija Vršajević, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Daniel Avramovski, Adnan Džafić, Ivan Ikić, Slaviša Radović, Nemanja Tomašević, Musa Muhammed, Mirza Mustafić, Đani Salčin, Tarik Ramić, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Bakir Nurković i Nidal Čelik.

Ono što je zanimljivo je da sa ekipom nisu otputovali kapiten Asmir Suljić i njegov zamjenik Mersudin Ahmetović. oni su ostali u glavnom gradu BiH gdje će trenirati individualno dok se ne riješi njihov status, saopćili su iz Bordo tima.

Naime, navodno obojica igrača su na pragu odlaska iz Sarajeva. Ahmetović je ranije najavio da će završiti karijeru u derbiju protiv Željezničara, no prema posljednjim informacijama razmišlja da ipak nastavi igrati, a ukoliko ta odluka bude definitivna, to neće biti u dresu kluba s koševa.

Glavni dio priprema, u periodu od 30. januara do 13. februara Bordo ekipa provest će u Antaliji. Za sada je planirano da se odigraju tri prijateljske utakmice i to 4., 8. i 12. Protivnik u posljednjoj prijateljskoj utakmici u Antaliji bit će ekipa Šahtara iz Donjecka, dok će preostala dva protivnika biti poznata naknadno.

FK Sarajevo će prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH odigrati 25. ili 26. februara na domaćem terenu protiv ekipe Zrinjskog.