Nogomet
49

Sarajevo na Koševu potopilo Zvijezdu sa 4:1

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pobjednik susreta 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Zvijezde bio je poznat već u prvih nekoliko minuta. Sarajevo je na Koševu slavilo sa sjanih 4:1.

Sarajevo je preko Suljića povelo u 12. minuti. Kod prvog gola je asistirao Osmanagić, a potom su se lopte jedna za drugom završavale u Mirkovićevoj mreži.

Samo dvije minute su trebale Sarajevu da povisi gol zazliku na 2:0. Hadžić je sjajnim udarcem sa oko 15 metara pospremio loptu u mrežu Zvijezde. Igrači Sarajeva nisu posustajali pa je Zvijezda deklasirana u prvih 20. minuta. Treći gol u 19. minuti postigao je Tatomirović.

U malom predahu Sarajeva od postizanja golova pokušali su i igrači Zvijezde iskoristiti svoju šansu, ali bezuspješno. Najbolja šansa za Zvijezdu došla je u 27. minuti, ali lopta nije završila u golu tima s Koševa, Diatta je uspio samo pogoditi stativu.

Nedugo nakon toga uslijedila je ponovo akcija bordo tima, pa je i četvrta lopta završila u mreži gostujućih igrača. U 33. minuti Haurdić je nakon druge asistencije Osmanagića povisio rezultat na 4:0.

Prije poluvremena Zvijezda je bila potpuno potopljena.

U nastavku susreta mirnija igra. Diatta je ponovo pokušao poentirati za smanjenje gol razlike, nakon ubačaja s desne strane glavom je šutirao i pogodio stativu. U 61. minuti Zvijezda je ponovo imala veliku šansu. Sušić i Diatta su krenuli sami ka golu Sarajeva, ali je Dupovac izbacio loptu.

Zvijezda je do gola napokon došla u 82. minuti susreta. Džafić je uspio smanjiti na 1:4, što je bio i konačan rezultat susreta.