Premijer liga BiH
0

Sarajevo ide u Lukavicu, Željo dočekuje Zvijezdu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U nedjelju su na rasporedu preostala četiri susreta 2. kola Premijer lige BiH.

Derbi kola igra se u Zenici, gdje Čeliku dolazi ekipa mostarskog Zrinjskog, osokoljena igranjem šest evropskih utakmica ove sezone. Iz oba tabora dali su optimistične izjave, a šef struke Zeničana Abdulah Ibraković je uz riječi hvale za Mostarce istakao kako očekuje da njegova "dobro posložena ekipa" ubilježi prva tri boda ove sezone.

Derbi se igra i u Lukavici, gdje će gostovati tim Sarajeva. U odnosu na prošlu sezonu u bordo ekipi tu je nova uprava, ali i nekoliko novih igrača, pa će Horde zla s optimizmom put Lukavice, gdje će biti od velikog značaja svom timu.

Slavija je prije dva dana ostala bez trenera Milana Gutovića koji je istakao da je razlog ostavke privatne prirode. Bit će zanimljivo vidjeti u kojoj će mjeri ta situacija uzdrmati ekipu iz Istočnog Sarajeva.

Na Grbavicu stiže gradačačka Zvijezda koja je u prvom kolu zabilježila pobjedu na svom terenu protiv Travnika. Željini nogometaši puni su samopouzdanja nakon gostujuće pobjede nad Olimpikom i veliki su favoriti u ovom susretu.

Baš kao i Željezničar, favorit je i ekipa Širokog Brijega, koja dočekuje prijedorski Rudar. Širokobriježani su ostvarili veliki rezultat u 1. kolu, kad su u Banjoj Luci savladali Borac s 3-2.

Raspored i satnica:

LUKAVICA: Slavija - Sarajevo (17.30) SARAJEVO: Željezničar - Zvijezda (20.30) ZENICA: Čelik - Zrinjski (20.30) ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Rudar (21.00)

U subotu su odigrana četiri susreta. Postignuti su sljedeći rezultati: Sloboda - Travnik 2:0, Velež - Budućnost 2:0, Drina - Borac 0:2 i Leotar - Olimpik 0:1.