Mjesec dana nakon nereda
0

Sarajevo ide na pobjedu u Širokom Brijegu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Preostala utakmica 9. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva bit će odigrana danas. Naime, tačno prije mjesec, u neredima ispred stadiona, hicima iz vatrenog oružja ubijen je navijač Sarajeva, Vedran Puljić, te je utakmica odgođena. Bordo tim na Pecaru odlazi sa sa velikim optimizmom i samopouzdanje u nadi da može osvojiti kompletan plijen.

"Mi idemo na pobjedu. Igraćemo otvoreno i vjerujem da sa takvim pristupom teško možemo biti poraženi. Svjesni smo šta se ovdje desilo prije mjesec dana, no život ide dalje. Skoncentrisaćemo se na utakmicu“, kaže prvi asistent Mehmeda Janjoša, Almir Turković.

Trener tima sa Koševa ima dilema oko desnog boka, jer Rizvanović nema pravo nastupa zbog kartona. U Hercegovinu sa ekipom nije krenuo ni Faruk Ihtijarević (povreda), ali se tim vraćaju Dudo i Avdić (nakon odrađene suspenzije). Nastupi Muminovića i Janjoša su pod upitnikom. Ekipa je još jučer otputovala u Blagaj. Iz Udruženja navijača Sarajeva obavijestili su nas da neće biti organizovanog odlaska na Pecaru.

I domaći tim ima uspješnu seriju koju želi nastaviti u okršaju sa bordo timom.

"Imamo manjih problema sa povredama. Za udarnu postavu neće konkurirati Ivanković zbog crvenog kartona i Renato koji ima zdravstvenih problema.Ostali nogometaši su spremni. Pored svog respekta sa kojima dočekujemo goste, vjerujemo u našu pobjedu", ističe strateg Širokog Toni Karačić.

Utakmica počinje u 17 sati uz velike mjere obezbjeđenja. Sudije ovog dvoboja su: Radoslav Vukasović (Trebinje), pomoćnici: Ratko Kunić (Banjaluka), Dario Tepavčević (Laktaši). Delegat: Đorđe Starčević (Bosanska Gradiška).