Prelijepa utakmica na Koševu
0

FOTO+VIDEO / Sarajevo i Željezničar remizirali u 99. ligaškom derbiju

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 28. kola Premijer lige BiH, Sarajevo je ugostilo Željezničar na Koševu. U jednoj odličnoj utakmici, 99. ligaški derbi završio je rezultatom 2:2.

Plavi sa Grbavice u utakmicu su ušli rasterećeni nakon osvajanja prvenstva, dok je Bordo tim tražio bodove za Evropu.

Haskić je u četvrtoj minuti šutirao prema golu Guše, ali je golman Željezničara odbranio bez problema. U sedmoj minuti Željezničar je postigao gol koji je sudija poništio zbog ofsajda Eldina Adilovića.

Već u narednom napadu, Sarajevo je vodilo protiv Željezičara. Igrala se deveta minuta kad je Zoran Belošević sa preko 18 metara savladao Adnana Gušu.

U 13. minuti Željezničar je mogao do izjednačenja, ali je Selimovićev šut glavom otišao pored stative Sarajeva. Želejzničar je ponovo imao izglednu šansu za poravanje rezultata, ali je linijski sudija ponovo svirao ofajd u kojem se našao Adilović.

Isti je igrač u 25. minuti zaprijetio Sarajevu, ali je domaća odbrana otklonila opasnost.

Igrala se 30. minuta kad je Sajid Husejinović prelijepim golom doveo svoj tim u vodstvo od 2:0. Prethodno, Husejnović je prodriblao nekoliko odbrambenih igrača i golmana tima sa Grbavice te loptu bez problema poslao u mrežu Željezničara.

Eldin Adilović je mogao u 34. minuti iz kontra napada smanjiti rezultat, ali je lopta otišla pored gola.

U 45. minuti, Željezničar je došao do gola zahvaljujući Bekriću koji je sjano uposlio Selimovića koji je bez problema poslao loptu u gol Adilovića. Ovo je ujedno bio i rezultat odličnog prvog poluvremena na Koševu.

Željezničar je u drugom poluvremenu ofanzivno krenuo prema golu Sarajeva što im se isplatilo u 56. minuti u kojoj je Bekrić ponovo asistirao Selimoviću za poravnanje rezultata na 2:2.

U nastavku utakmice, Željezničar je imao priliku preko Zebe, ali je veznjak tima sa Grbavice bio neprecizan.

U 73. minuti, Belošević je iz slobodnog udarca pokušao ugroziti gol Željezničara ali je lopta završila u živom zidu Željezničara. Nakon toga, Suljić je pokušao ugorizit gol Guše ali su njeg šut blokirali igrači tima sa Grbavice.

Belošević je mogao dovesti Bordo tim u vodstvo ali je njegov šut blokirao jedan od igrača Željezničara. Elvir Čolić je na drugoj strani zaprijetio golu Adilovića, ali je nejgov šut završio iznad prečke.

Torlak je u u 83. minuti zaprijetio Guši ali je nejgov šut otišao preko gola. Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Premijer liga, 28. kolo:

Sarajevo - Željezničar 2:2 (Belošević 9, Husejnović 30, Selimović 45, 56)