Nogomet
97

Saradnik Vincenta Tana posjetio mlade nogometaše Sarajeva

Piše: E. Isanović
Lim Meng Kwong, član Uprave FK Sarajevo i čovjek od povjerenja malezijskog milijardera Vincenta Tana koji ulaže u Bordo tim, boravi ovih dana u glavnom gradu BiH. U petak popodne bio je na treningu prvog tima, a u večernjim satima upoznat je sa radom Nogometne akademije tima sa Koševa koja je počela sa radom u februaru.
Pozdravi sa mladim igračima
Pozdravi sa mladim igračima

FK Sarajevo će u narednom periodu pridavati veliku važnost odgoju igrača iz vlastite škole i to će činiti samu srž klupske filozofije.

Zbog toga će Akademija, koju čine najbolji mladi nogometaši pristigli iz mnogih bh. gradova, biti pod stalnom lupom. Kwong se na licu mjesta uvjerio u mogućnosti talentiranih igrača koji će, bez dvojbe, biti heroji koševskih tribina. Lim je pojedine poteze nadarenih nogometaša pozdravio aplauzom.

Kwong razgovara sa rukovodstvom Bordo tima
Kwong razgovara sa rukovodstvom Bordo tima

Inače, Uprava Bordo tima puno polaže na očuvanju temeljnih klupskih vrijednosti, a igrači iz sopstvene škole će u budućnosti biti okosnica tima.

Sa radom Akademije Kwona je detaljno upoznao Šef omladinskog pogona koševaskog premijerligaša - Almir Hurtić.

Također, sa gostom su razgovarali i objasnili mu planove za naredni period predsjednik kluba Edis Kusturica, direktor Dino Selimović i sportski direktor Abdulah Ibraković. Lim Meng Kwong je nakon sastanka istakao kako je izuzetno zadovoljan onim što je vidio.

Kwong sa Kusturicom i Selimovićem
Kwong sa Kusturicom i Selimovićem

Gost iz Malezije boravit će u gradu na Miljacki do četvrtka. U nedjelju će prisustvovati gradskom derbiju na Grbavici, a posmatrat će prvu finalnu utakmicu Kupa BiH koju Sarajevo u srijedu igra u Zenici sa Čelikom.