Nogomet
108

Sanel Jahić za Klix.ba: Sušić me bez pravog razloga udaljio iz reprezentacije

Piše: A. D.
Sanel Jahić
Sanel Jahić
Sanel Jahić dugi niz godina poznaje Mehmeda Baždarevića. Novi selektor bh. reprezentacije svojevremeno ga je trenirao u omladinskom pogonu Sochauxa.

Jahića je vijest o imenovanju Baždarevića posebno obradovala.

"Ne bih želio da me neko pogrešno shvati, ali ako već insistirate da govorim o Baždareviću kao stručnjaku, ja mogu kazati samo lijepe riječi. Radi se o odličnom taktičaru, koji je gdje god da je radio postigao spartansku disciplinu i donio dobru atmosferu u tim. Njegovi rezultati najbolja su potvrda mojih riječi. Istres i Grenoble su u vrijeme kada ih je preuzeo imali najmanje budžete u drugoj ligi Francuske, a on ih je uveo u najbolji rang“, izjavio je Jahić za naš portal.

Stoper Grasshoppersa i sa 33 godine gaji reprezentativne ambicije. Nije se predavao ni u vrijeme Safeta Sušića koji ga je od prijateljske utakmice protiv Irske uporno ignorisao.

"Smeta mi kada neko kaže da mi godine nisu saveznik. Pa nije mi 40, uostalom u posljednjih godinu dana sam standardan u jakom klubu i jakoj ligi. Ako sam potreban selektoru onda su godine nevažne. Grčka je sa iskusnim igračima postala prvak Evrope. Većina ozbiljnih igrača ima više iskusnih nego mladih igrača. Podmlađivanje na startu kvalifikacija nas i jeste dovelo do situaciju u kojoj se trenutno nalazimo“, smatra Jahić.

Izvor blizak novom selektoru kaže da bi Jahić uz Zukanovića i Štilića mogao biti jedan od onih igrača koje će Baždarević vratiti u reprezentaciju.

"Bio bih presretan ako bi mi novi selektor ponovo ukazao povjerenje. Sušić me je bez ikakvog povoda i razloga udaljio od nacionalnog tima. I kada me nije bilo na okupljanjima ja sam osjećao pripadnost toj selekciji, smatravši se dijelom svega toga“, dodao je na kraju Jahić koji zimski odmor provodi u rodnom Sarajevu.