Nogomet
0

Samuel Eto'o bi mogao otići u zatvor

Sarajevo-x.com
Kamerunac Samuel Eto'o mogao bi završiti u zatvoru, ukoliko bude proglašen krivim za napad na novinara, koji se desio prošle sedmice, objavili su španski mediji.

Naime, prošle sedmice sumediji odbili postavljati pitanja, kao znak protesta, jer je održan zatvoreni trening u susret utakmici protiv Cape Verdea. Eto'o nije bio nimalo sretan zbog tišine, te je počeo vrijeđati novniare. Razbijesnio se, kada su mu uzvratili.

Samuel Eto'o je navodno fizički napao Philippe Boney, koji zadobio nekoliko lomova i teških modrica. Svjedoci također tvrde kako su ostali prisutni nogometaši oduzeli foto aparate novinarima koji su imali fotografije kao dokaz nasilničkog ponašanja kamerunskog reprezentativca.

Novinari koji su svjedočili incidentu su izjavili kako su šokirani Samuelovim ponašanjem, te žele da dobije oštru kaznu zbog napada na njihovog kolegu.

Kamerunske vlasti su domah otvorile istragu i već su stupili u kontakt s nekoliko osoba koje namjeravaju svjedočiti protiv napadača španskog nogometnog kluba Barcelona.

Ukoliko se istragom otkrije da postoji osnove za sudski postupak , Eto'o će se morati pojaviti pred sudijom i objasniti šta se dogodilo. Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Za bivšu zvijezdu Real Madrida trenutno su zainteresirani Italijani, i to AC Milan i Inter, ali im Barcelona "mrsi račune", jer za njega traže vrtoglavih 50 miliona eura.