Iskreni Brazilac
11

Sammir: Profesionalizam sam vidio tek u Getafeu, u Dinamu sam igrao koliko je trebalo

F. Z.
Sammir (Foto: EPA-EFE)
Sammir (Foto: EPA-EFE)
Brazilski nogometaš Sammir dugo je nosio dres zagrebačkog Dinama, bio je i kapiten ekipe s Maksimira, a u razgovoru s Ivanom Ivkovićem u Nogometnom podcastu otkrio je neke zanimljive detalje iz svoje karijere.

Iako je s Dinamom ostvario neke zapažene rezultate, istaknuo je kako je profesionalizam vidio tek kada je prešao u redove španskog Getafea.

"Ne želim previše o današnjem Dinamu. Iako, mislim da je trener bio najbolji igrač Dinama, to je moje mišljenje, a Petković je najbolji igrač. Volio bih igrati s njim. Zna i asistirat i zabiti. Kompletan igrač", rekao je Sammir i dodao:

"Ja sam profesionalizam vidio kad sam došao u Getafe. Sedam godina sam se tu za****vao i igrao koliko mi je trebalo da budem najbolji."

Kaže kako je Kruno Jurčić najbolji trener s kojim je sarađivao.

"Kruno Jurčić je najbolji trener u mojoj karijeri, zna puno. Mediji ga ne vole, ali baš mi se sviđa. Pripremao je dobre treninge, ima stav i samopouzdanje. Veoma dobar trener, čak bolji od trenera Getafea. Napravio sam puno kod njega. Igrao sam lijevo krilo i ulazio u sredinu, to mi je odgovaralo. On me tu našao. Kad sam došao igrao sam desno krilo, tu se nisam osjećao dobro", rekao je Sammir.