Emotivan trenutak
485

Samir Bekrić u suzama završio karijeru, naklonila mu se cijela Grbavica

D. P.
Bekrić nije mogao sakriti suze (Foto: I. L./Klix.ba)
Bekrić nije mogao sakriti suze (Foto: I. L./Klix.ba)
Utakmica Željezničara i Posušja, koja se danas igra u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, predstavlja i oproštaj legende Plavih s Grbavice, iskusnog Samira Bekrića.

Bekrić (38) godina odabrao je utakmicu s Posušjem kako bi se oprostio od navijača svog Željezničara, ali i nogometa, pošto odlazi u zasluženu penziju nakon dvije decenije igranja u BIH, ali i širom svijeta.

U Željezničaru je Bekrić ostavio najveći trag i na Grbavicu je dolazio čak četiri puta tokom karijere. Stoga, jasno je da je danas na svojoj Grbavici dobio zaslužen oproštaj.

Navijači Željezničara priredili su poseban trenutak za jednu od svojih najvećih legendi u modernijoj historiji, a i samog nogometaša preplavile su emocije u trenucima dok su mu uručili priznanje za sve ostvareno u dresu Plavih iz Bulevara Ivice Osima.

U devetoj minuti iz igre je izašao Bekrić, a zamijenio ga je Semir Štilić. Bekrića su pozdravili i zagrlili svi igrači na terenu, a čestitali su mu i sudija te protivnički igrači.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Samir Bekrić je ratnik, a ne svileni akademac", stoji u paroli Manijaka posvećenoj legendi kluba.

Uslijedile su velike ovacije s tribina. Gromoglasnim aplauzima ispraćen je s terena, a tribine su uzvikivale njegovo ime. To je sve utjecalo na njegovo emotivno stanje pa je zaplakao na klupi.

"Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub", rekao je Bekrić povodom oproštaja.

Bekrić je na Grbavici čak tri puta bio prvak Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2011/2012 osvojio je i duplu krunu sa Željezničarom. Prvak BiH bio je i sa Zrinjskim 2018. godine.

U BiH je, osim Željezničara i Zrinjskog, igrao za Slobodu i matičnu Gradinu iz Srebrenika. U Južnoj Koreji nosio je dres Incheona, kazahstanskog Tobola, iranskih Mes Kermana i Fajr Sepasija te uzbekistanskog Bunyodkora.