Nogomet
15

Sam Allardyce: Mislim da će John O'Shea propustiti baraž

Klix.ba
John O'Shea obnovio povredu zadnje lože (Foto: EPA)
John O'Shea obnovio povredu zadnje lože (Foto: EPA)
Nakon današnjeg poraza Sunderlanda od Southamptona u 12. kolu Premiershipa trener tima sa stadiona Svjetlosti Sam Allardyce komentirao je mogućnost igranja Johna O'Sheaja u susretima baraža.

John O'Shea je kapiten reprezentacije Irske i svakako je suspendovan za prvi meč baraža koji će Irci u Zenici igrati protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine 13. oktobra.

Međutim, pored suspenzije zbog crvenog kartona protiv Poljske, O'Shea se povrijedio 25. oktobra u meču njegovog Sunderlanda i Newcastlea i kada se činilo da će se oporaviti prije očekivanog vremenskog perioda, on je povredu obnovio pred današnji meč sa Southamptonom i doveo u pitanje i nastup u uzvratnom meču 16. oktobra u Irskoj.

"Ne mislim da će igrati. Pričat će sa ljudima iz reprezentacije, ali nakon obnove povrede mislim da nije ni blizu povratka. Nije bio dostupan nama već dvije sedmice i teško da će biti spreman u periodu od 10 dana. Trenirao je jučer i sve je bilo uredu. Uvrstio sam ga u selekciju, ali ovog jutra je ponovo osjetio bolove i izostavio sam ga", kazao je trener Sunderlanda koji je danas poražen od Southamptona.