Prvo poluvrijeme
30

Salzburg još uvijek sanja, Milik s tri gola vodi Napoli u osminu finala Lige prvaka

F. Z.
Salzburg - Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Salzburg - Liverpool (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su prva poluvremena utakmica posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka u grupi E, a Napoli je u prvih 45 minuta praktično riješio pitanje pobjednika i osigurao mjesto među 16 najboljih ekipa Starog kontinetna.
Salzburg - Liverpool 0:0

U Salzburgu je mnogo zanimljivije, a domaćim je potrebna minimalna pobjeda da pošalju Liverpool u Evropsku ligu. Već u prvoj minuti utakmice u Austriji domaćin je imao priliku da dođe do vodstva, ali je pokušaj Hee-Chan Hwanga zaustavila odbrana Liverpoola. Samo četiri minute kasnije Stanković je zaustavio pokušaj Salaha na drugoj strani terena.

U sedmoj minuti susreta opet je u prilici Hwang, ali još jednom je uspješnija odbrana Liverpoola. U 24. minuti utakmice prilika za Erlinga Haalanda, ali je njegov pokušaj bez problema zaustavio Alisson. Veliku priliku samo pet minuta kasnije imao je Mohamed Salah, ali je iz odlične situacije šutirao jako loše. Ostalo je nakon prvih 45 minuta bez golova.

Napoli - Genk 3:0

U drugom susretu večeri Napoli je već ovjerio plasman u osminu finala Lige prvaka. Napoli je poveo u trećoj minuti susreta nakon velike greške golmana gostiju. Strijelac je bio Arkadiusz Milik.

U 26. minuti susreta Napoli je došao do dva gola prednosti, a opet je strijelac bio Milik. Poljak je hat-trick kompletirao udarcem s bijele tačke. Zakasnio je golman Vandevoordt, a Cakir je dosudio jedanaesterac za domaće. Milik je postao prvi nogometaš Napolija koji je upisao hat-trick u Ligi prvaka.

Tabela nakon prvog poluvremena: