Pojačanje iz Juventusa
13

Salihamidžić napravio još jedan korak, na pragu je novog velikog pojačanja za Bayern

K. H.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Bayerna predvođeni Hasanom Salihamidžićem postigli su potpuni dogovor sa štoperom Juventusa Matthijasom de Ligtom i ostalo je samo da dogovore obeštećenje sa Starom damom, nakon čega će ovaj igrač iz Nizozemske i zvanično postati novi igrač aktuelnog prvaka Njemačke.

Salihamidžić je prošle sedmice putovao u Torino na sastanak s čelnicima Juventusa, a kako je tada rekao, želio je pokazati poštovanje prema bivšem klubu i direktno se uvjeriti u njihove ideje te želje u vezi sa statusom ovog mladog igrača.

Nakon što je sastanak završen, Salihamidžić je bio vidno raspoložen i moglo se naslutiti da bi se dogovor između Juventusa i Bayerna trebao desiti, a sada Fabrizio Romano javlja da su klub i igrač postigli potpuni dogovor u vezi s prelaskom De Ligta u Bayern i da je ostalo samo da se klubovi dogovore za obeštećenje.

Ranije su mediji u Italiji i Njemačkoj pisali da će Bayern platiti između 60 i 80 miliona eura za transfer De Ligta, a čini se da bi to ipak trebalo biti preko 70 miliona eura uz dodatne bonuse koje Juventus zahtjeva.

Salihamidžić je već jednom tokom ovog ljetnog prijelaznog roka putovao na pregovore s drugim klubom, a bilo je to nedavno kada je otišao direktno u Liverpool i dogovorio transfer Sadija Manea u Bayern.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da je spreman saslušati ponude drugih klubova. Sada je jasno da apsolutno želi otići iz Torina.