Bavarski velikan
19

Salihamidžić: Kada god je Bayern bio uspješan imali smo jaku generaciju njemačkih igrača

F. Z.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić rekao je u razgovoru za Bild kako je izuzetno važno za klub iz Minhena da ima jaku generaciju nogometaša koji dolaze iz Njemačke.

Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Leon Goretzka i Niklas Sule čine novu takvu generaciju u redovima bavarskog velikana, a Salihamidžić smatra kako je ova ekipa sposobna da osvoji sve, pa i Ligu prvaka.

"Kada god je Bayern oblikovao jednu eru i bio uspješan, u svlačionici je bila jaka grupa njemačkih nogometaša koji su pravili dobru atmosferu. Nije slučajno da sada imamo Joshuu, Sergea, Leona i Niklasa. Oni su igrači koji će oblikovati ovu generaciju", rekao je Salihamidžić i dodao:

"Vjerujemo da mogu uraditi sve, uključujući i osvajanje Lige prvaka. Ali oni to ne mogu uraditi sami. Imaju pomoć od igrača stranaca i druge snažne grupe Nijemaca te igrača koji govore njemački jezik, a to su Manuel (Neuer), Thomas (Muller), Jerome (Boateng) i David (Alaba). Ova grupa već je osvojila Ligu prvaka i želi to napraviti ponovo. Uvijek sam govorio da imamo vrhunske igrače koji rade odlično kao tim."

Bayern (64) šest kola prije kraja prvenstva u Bundesligi ima sedam bodova prednosti ispred drugoplasirane Borussije Dortmund (57).