Bez novog ugovora
12

Salihamidžić i čelnici Bayerna prekrižili Boatenga: Nisam imao pojma o čemu se radi

K. H.
Jerome Boateng u meču protiv Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Jerome Boateng u meču protiv Borussije Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Bayerna Jérôme Boateng nije očekivao da s upravom ovog bavarskog kluba neće imati pregovore oko produženja ugovora i prema trenutnim informacijama, narednog ljeta će bez obeštećenja napustiti Minhen.

Bild je nedavno objavio informaciju da aktuelni prvak Evrope neće ponuditi novi ugovor 32-godišnjaku koji za prvi tim Bayerna igra od 2011. godine, zbog čega će gotovo izvjesno napustiti klub narednog ljeta i kao slobodan igrač potražiti novu sredinu.

Na pitanje njemačkih novinara kako komentariše posljednja dešavanja, Boateng je rekao da je bio vrlo iznenađen kada je saznao tu informaciju jer ranije niko nije pričao s njim.

"Niko mi nije prišao ni razgovarao sa mnom. Nisam imao pojma o čemu se radi, bio sam vrlo iznenađen kada sam saznao", rekao je Boateng njemačkim medijima.

Ipak, rekao je da sve vrijeme osjeća poštovanje trenera Hansija Flicka i da je to najbitnije.

"Osjećam poštovanje trenera i ekipe, a za ostatak ćemo vidjeti", dodao je ovaj defanzivac, koji se sada nalazi u sličnoj situaciji kao David Alaba, s tim da je Bayern, odnosno njegovi čelnici predvođeni Hasanom Salihamidžićem, Alabi ponudili novi ugovor, ali je Austrijanac to odbio.

Boateng je u Bayern stigao 2011. godine iz Manchester Cityja, a ranije je nastupao za Herthu iz Berlina i HSV, a član reprezentacije Njemačke s kojom je 2014. godine postao prvak svijeta je od 2009. godine.