Egipćanin neodlučan
68

Salaha namučilo "škakljivo" pitanje, Džeku je spomenuo i odao mu veliko priznanje

N. M.
Salah svrstao Džeku među najbolje s kojima je igrao (Foto: EPA-EFE)
Salah svrstao Džeku među najbolje s kojima je igrao (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih nogometaša svijeta Mohamed Salah u jednom od posljednjih intervjua dobio je zanimljivo pitanje, a u odgovoru na njega spomenuo je i Edina Džeku.

Upitan je Salah o najboljem napadaču s kojim je igrao tokom bogate karijere, a Egipćanin je bio neodlučan.

Prilikom odgovora spomenuo je i Džeku, kojem je tako odao počast jer ga je svrstao među najbolje.

"Škakljivo pitanje. Igrao sam s Drogbom, Diegom Costom, duže vrijeme i sa Bobbyjem (Roberto Firmino op.a.). Mogao bih reći da je to Bobby jer smo dugo igrali zajedno. Džeko je bio nevjerovatan, ali igrali smo samo dvije sezone u Romi.... Tu je i Darwin Nunez, da igra sa mnom koliko i Bobby... Nezgodno je nekoga odabrati jer je Bobby zaista drugačiji i magičan", rekao je Salah.

@everything.footba11_ There’s only one correct answer…Write it in the comments #mosalah #salah #interview #mosalah🇪🇬 #liverpool #liverpoolfc #podcast #premierleague #striker #fypシ゚viral #foryou #tiktok #viral ♬ original sound - Everything Football

Podsjećamo, Salah je s Džekom dijelio svlačionicu u Romi od ljeta 2015., kada su skupa došli na Olimpico, do 2017. godine kada Egipćanin odlazi u Liverpool u transferu od 42 miliona eura.

Od tada je Salah izrastao u apsolutnu legendu Liverpoola s kojim je bio prvak Engleske i Evrope, odigrao je dosad 335 utakmica u dresu Redsa, postigao 205 golova i upisao 89 asistencija.