Liga prvaka
58

Šahtar i Inter podijelili bodove, Džeko igrao 55 minuta za goste

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Šahtar i Inter su remizirali u drugom kolu grupe D Lige prvaka. Susret koji je odigran u Kijevu je završen rezultatom 0:0.

Prvi na meču je zaprijetio Šahtar kada je u 5. minuti Solomon sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u sredinu, ali je šutirao tik pored gola.

Samo dvije minute kasnije Džeko se našao u dobroj poziciji nakon asistencije Dumfriesa, ali su mu domaći defanzivci izblokirali udarac.

U 15. minuti Inter je mogao stići u vodstvo kada je Barella sjajno šutirao s 20-ak metara, ali je pogodio prečku.

Nekoliko minuta kasnije i Patrick je na drugoj strani zaprijetio, ali je bio neprecizan.

U 34. minuti Džeko je promašio najbolju šansu u prvom poluvremenu, a ispostavit će se i na čitavom meču. Nakon kornera sa lijeve strane lopta se odbila do Džeke koji je bio sam na drugoj stativi, ali je sa samo tri metra šutirao preko gola i propustio šansu postići svoj prvi pogodak u Ligi prvaka u dresu Intera.

Džeko je igrao do 55. minute kada ga je zamijenio Correa.

Nakon te izmjene tempo igre je pao, a najbolju priliku do kraja susreta vidjeli smo u 86. minuti kada je upravo Correa šutirao sa 20 metara, a Pjatov krajnjim naporom odbija loptu u korner. Nakon tog kornera šutirao je i De Vrij glavom, a Pjatov je još jednom sjajno intervenisao i spasio svoj gol te je susret završen podjelom bodova.

Tabela: