Snimanje filma o Kukoču
12

Sabahudin Topalbećirević intervjuisao Michaela Jordana, sa zastavom u rukama pozdravio Bosance i Hercegovce

H. H.
Sabahudin Topalbećirević i Michael Jordan sa zastavom BiH (Foto: Facebook)
Sabahudin Topalbećirević i Michael Jordan sa zastavom BiH (Foto: Facebook)
Poznati bh. sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbećirević u Americi je upoznao najboljeg košarkaša svih vremena, legendarnog Michaela Jordana s kojim je pozirao sa zastavom BiH.

Topalbećirević trenutno snima film o legendarnom hrvatskom košarkašu Toniju Kukoču, te je za potrebe filma kontaktirao Jordana.

"Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poštuje Tonija!

E pa dragi prijatelji, ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smijeha i suza. I još jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara", poručio je popularni Baho.

Topalbećirević je prošao dosta u njegovoj sada već tridesetogodišnjoj karijeri sportskog novinara i komentatora. U posljednjih desetak godina odlučio se za rad na sportsko-dokumentarnim filmovima, a povjerenje u njegov rad, poznavanje sporta bilo je garancija da iza sebe ima već 11 sportskih priča od kojih izdvajamo film "Naša brazilska priča" iz 2014. godine koja govori o nogometnoj reprezentaciji BiH od osnivanja u najtežim ratnim danima pa sve do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil. Imao je, kako kaže, tu privilegiju i čast da uradi tri sjajne priče o tri legende s ovih prostora - Draganu Džajiću, Ivici Osimu i Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Svjetska premijera filma o jednom od najboljih košarkaša Evrope svih vremena i osvajaču tri NBA prstena Kukoču u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo bit će upriličena 13. septembra u 19:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu. Film nosi naziv "Magična sedmica" (Magic seven).