Igrači se držali za glave
10

Rudiger užasnim startom povrijedio Hazarda na treningu, izabrao je najgori trenutak za to

D. P.
Rudiger je stravično udario Hazarda (Foto: Screenshot)
Rudiger je stravično udario Hazarda (Foto: Screenshot)
Antonio Rudiger je ovoga ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid i tu pokušava svim silama da pokaže kakvo će biti pojačanje, no na posljednjem treningu je pretjerao i povrijedio je saigrača Edena Hazarda.

Rudiger se u Realu pridružio nekadašnjem saigraču i prijatelju Edenu Hazardu s kojim je dugo dijelio svlačionicu i u Chelseaju. Ipak, na posljednjem treningu je nespretnim startom pokazao da ne štedi druge oko sebe, čak i ako se ne igra utakmica.

Dok je pokušavao uzeti loptu rivalu, Rudiger je bespotrebno napravio klizeći start, a da nevolja po Hazarda bude gora, robusni njemački stoper je proklizao preko lopte i uletio direktno u nogu Hazarda.

Belgijski nogometaš je ostao ležati na travi, dok su se saigrači uhvatili za glavu u nevjerici šta mu je Rudiger napravio. Informacija o stanju povrede nema.

[TWITTER]1550541001755959296[/TWITTER]

Ova situacija za Hazarda dolazi u najgorem mogućem trenutku. Razlog je taj što se Hazard konačno vratio treninzima u punom intenzitetu i napokon je na pripreme Reala došao u zavidnoj formi pošto je posljednja dva odmora imao evidentan višak kilograma.

Fantastični nogometni znalac kakav Hazard i jeste u Realu nije opravdao očekivanja, ali je imao problema s fizičkom formom i povredama. Ovoga ljeta najavio je velike stvari, došao je spreman i trener Carlo Ancelotti je rekao kako očekuje mnogo od njega. Navijači Reala se nadaju da povreda nije toliko ozbiljna.