6. kolo BHT Premijer lige
0

Rudar golom Mikića upisao pobjedu protiv Travnika

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U subotu je u okviru 6. kola BHT Premijer lige odigrana utakmica u Prijedoru između Rudara i Travnika. Domaći su slavili rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu su imali gosti. U 3. minuti je šutirao Simeunović, ali je njegov udarac zaustavio golman Rudara Milanović. Travničani su bili nešto konkretniji, pa su u 20. minuti bili veoma blizu gola, no, jedan igrač Rudara je izbio loptu sa gol linije. Dvanaest minuta kasnije je svoj udarac isprobao i igrač Vezira Kovačević.

Domaći su ozbiljnije zaprijetili preko Handžića u 54. minuti, a minut kasnije je makazicama gol gostiju pokušao pogoditi Cruz, no, rezultat se nije promijenio. Na poluvremenu je bilo 0:0.

Igrači Rudara su bolje otvorili drugi dio susreta. Igrala se 53. minuta kada je pogriješio golman gostiju, a Mikić pospremio loptu u mrežu Travnika. Šest minuta kasnije je pokušao i Handžić, ali nije bio precizan. Travničani su u 85. minuti mogli izjednačiti rezultat, no, Milanović je sačuvao svoju mrežu. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist Rudara.