Nogomet
1

Rosell: Neymara nismo platili 96 miliona eura, transfer je potpuno čist

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Predsjednik Barcelone Sandro Rosell odbacio je optužbe da je klub za brazilskog nogometaša Neymara platio 96 miliona eura.

Tokom ljetnih dana taj je posao prikazan u vrijednosti od 57 miliona eura, no El Mundo Deportivo u ponedjeljak piše da takvo što ne odgovara istini, već da imaju potvrdu kako na ugovoru piše cifra od 96 miliona eura.

El Mundo Deportivo navodi da je predsjednik Barcelone Sandro Rosell skrivao pravu istinu od javnosti kada je Neymarov ugovor u pitanju. Inače, potpisani ugovor se trenutno nalazi na španskom Vrhovnom sudu, te je pokrenut slučaj oko svega, odnosno, u toku je dokazivanje je li potpisani ugovor važeći ili nevažeći.

Također, milioni koji su isplaćeni Neymarovom bivšem klubu Santosu, njegovoj porodici i njemu se ne podudaraju s ukupnim iznosom, pa se ujedno otvara pitanje o nestalim milionima za koje se ne zna koliko ih je i gdje su nestali. Rosell je u razgovoru za katalonsku televiziju pokušao objasniti situaciju:

"Dovođenje Neymara nas je koštalo 57,1 milion eura. Ni centa više. Više od toga trenutno ne mogu objasniti. Ne smijemo trenutno. Volio bih vam sve reći, ali o Neymarovom ugovoru mogu pričati samo pred sudijom. No uvjeravam vas da je sve čisto", rekao je Rosell.