The Sun
14

Rooney odigrao posljednju utakmicu za Manchester United?

Totalsport
Wayne Rooney nakon teške povrede
Wayne Rooney nakon teške povrede
"U subotu navečer Wayne Rooney je hitno prebačen u bolnicu zbog povrede. Ali veliko pitanje glasi: Hoće li se vratiti?", tim riječima The Sun započinje svoj tekst u kojem dovodi u pitanje Rooneyjeve budućnosti u Manchester Unitedu...

Naime, u subotu je ponajbolji nogometaš Uniteda povrijeđen u sudijskoj nadoknadi premierligaške utakmice 2. kola protiv Fulhama. Gadna posjekotina u predjelu koljena koštat će ga pauze nekih mjesec dana, ali londonski tabloid nagađa kako bi to ujedno mogla biti posljednja Rooneyjeva utakmica u dresu "crvenih vragova". Razlog? Činjenica da Rooney na terenu srcem i dušom ne igra za United.

"Zaista poštujem igrače koji očito žele igrati za nas. I to je uvijek na mene utjecalo kada je trebalo izabrati ko će zaigrati. Isto vrijedi i obratno jer ako čujem da je igrač izgubio ljubav prema klubu i ako gleda negdje drugo, pomoći ću mu i pokazati vrata" rekao je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Rooney je doveo u sumnju Unitedove ambicije i rekao je da želi otići u oktobru 2010. godine. Tada su ga od transfera u redove gradskog rivala Cityja dijelili tek sati. Nekako je Ferguson uspio spriječiti transfer, ali bila je to rana koja nikad nije zacijelila.

U 1. kolu Premiershipa protiv Evertona Rooney je protiv svog bivšeg kluba zaigrao od prve minute, ali blijeda predstava bila je novi dokaz Fergusonu da je igrač "izgubio ljubav prema klubu", navodi The Sun. Stoga je susret protiv Fulhama u 2. kolu Rooney započeo s klupe, a priliku je dobio tek u 68. minuti prije teške povrede u sudijskoj nadoknadi. Postalo je očito kako je novopridošli Holanđanin Robin van Persie postao udarna Unitedova igla, dok će Rooney u najboljem slučaju biti podrška dojučerašnjem napadaču Arsenala.

Navodno je Ferguson jedva progovorio s Rooneyjem otkako se vratio na klupske treninge u predsezoni i odnos između dvojca je prilično zategnut. Fergusonovo nezadovoljstvo nije "od jučer" i škotskog menadžera smeta čitav niz afera koji se vezuje uz igrača kojeg nazivaju "bijeli Pele", kako zbog afere s prostitutkom, tako i zbog noćnih provoda i incidenata tokom godina.

Da li je Rooney uistinu odigrao posljednju utakmicu za United i da li je uistinu "isparila" njegova ljubav prema klubu, ostaje za vidjeti, ali činjenica je da igrači koji se "zakače" s Fergusonom dobro ne prolaze. Pitajte samo igrače poput Davida Beckhama, Ruuda van Nistelrooya, Roya Keanea ili Jaapa Stama...