Alex Ferguson
0

"Rooney je shvatio svoju grešku"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Wayne Rooney, engleski nogometni reprezentativac i napadač Manchester Uniteda, trebao bi zaigrati za svoj klub tokom idućeg vikenda kada United igra ogled 14. kola protiv Wigana na domaćem terenu.

Iza Rooneyja je odmor u Dubaiju, kao i boravak u Sjedinjenim Državama, gdje se pokušao oporaviti od turbulentnog razdoblja u Manchester Unitedu.

Naime, nekoliko dana je javnost izvještavala o njegovom odlasku s Old Trafforda, a onda je sve preokrenuto u tili čas, pa je tako Rooney produžio ugovor s klubom.

"Znam da je Rooney shvatio svoju pogrešku. Njegova želja za odlaskom je bila ishitrena, rekao bi dječačka reakcija. Ali, odavno mu je oprošteno. Sve je rekao o sebi nakon što se manje od minute premišljao hoće li potpisati produženje ili ne. Naravno da je ostao s nama", rekao je trener s Old Trafforda Alex Ferguson i dodao:

"U svemu je utjecaj napravio i njegov menadžer, inače osobe koje nisu baš omiljene u svijetu nogometa. On ga je potaknuo na odlazak, dogodio se niz sitnica koje Rooneyju nisu odgovarale u klubu i krenula je lavina priča o odlasku. Ali, sve je to iza nas. Očekujem odmah vidjeti pravog, starog Rooneyja na terenu",

Recimo da je tokom ove Premiership sezone Rooney odigrao tek pet utakmica za United i postigao samo jedan pogodak.