Nogomet
0

Rooney: Igram najgoru sezonu u karijeri

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
"Moram iskreno priznati da nemam dobru sezonu, vjerovatno je ova i najgora u mojoj karijeri", priznao je napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney.

Ove je sezone 25-godišnjak zabio za njega skromnih osam golova iz šesnaest ligaških nastupa. Usporedbe radi, prošle sezone postigao je 26 prvenstvenih pogodaka odigravši 32 utakmice.

"Ono što je u svemu dobro je činjenica da se osjećam svježe sada, u trenucima kada druge igrače napadaju povrede i umor. Želim napraviti razliku, igrati važnu ulogu u utakmicama koje slijede. Gol koji sam zabio makazicama Manchester Cityju me podigao. Postignut je u važnoj utakmici, a moram reći i da sam ga pogledao nekoliko puta. Ne može mi dosaditi gledati ga."

Dobra vijest za Manchester United je ta da i uprkos Rooneyjevom skromnijem učinku tima igra vrlo dobro te je vodeći na tabeli.

"Ovo je dio sezone u kojem se obično 'povučemo'. Želimo nazad naslov prvaka, teško nam je bilo kada nam ga je Chelsea uzeo."

Baš na Stamford Bridgeu će u utorak United odigrati zaostalu utakmicu 18. premierligaškog kola. Na tom stadionu nisu slavili od 2002. godine.

"U lošem smo nizu tamo, a ja mislim da nikada u karijeri nisam na Stamford Bridgeu stigao do pobjede. Ne vežu me za to mjesto ugodna sjećanja, tamo sam i slomio metatarzalnu kost prije Svjetskog prvenstva 2006."

"I njima je potrebna pobjeda, čak i više nego nama. Zato će pritisak biti na londonskoj mekipi. Čudi me što su toliko iza nas, ali njih nikada ne treba otpisati", zaključio je Rooney.

Chelsea, aktuelni prvak Premiershipa, trenutno je na petom mjestu tabele s 45 bodova iz 26 utakmica. Susret više odigrao je United koji ima 60 bodova.