Primera
0

Ronaldo: Ostajemo mirni i strpljivi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prvi poraz nogometaša Real Madrida u Primeri (Sevilla 2-1) i dalje je jedna od glavnih priča španskih medija, putem kojih se oglasio i njihov najskuplji nogometaš Cristiano Ronaldo.

Portugalac koji je za 94 miliona eura ovog ljeta stigao iz Manchester Uniteda propustio je taj ogled zbog povrede gležnja zadobijene u pobjedi 3-0 protiv Marseillea u Ligi prvaka, pa je bio sveden na ulogu gledatelja nedjeljne utakmice.

  • Gledao sam susret u krugu porodice i mnogo pritom patio - javio se Portugalac španskom Asu iz domovine gdje se priprema za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Malte.

  • Navijači moraju znati da ćemo nastaviti naporno raditi i pokušati ostvariti pobjedu u svakoj nadolazećoj utakmici. Sigurno je da se zbog poraza od Seville nećemo predati. Ostajemo mirni i strpljivi, jer bodovi se broje na kraju sezone - filozofski je zaključio Ronaldo.

Nakon šest odigranih kola u španskom nogometnom prvenstvu vodeća Barcelona sakupila je 18 bodova, tri više od drugoplasiranog Real Madrida i Seville na trećem mjestu.