Nogomet
135

Ronaldo na trening Reala donio i Zlatnu loptu

Anadolija
Portugalski reprezentativac i član španskog Real Madrida Cristiano Ronaldo, koji je sinoć proglašen najboljim fudbalerom 2013. godine kada mu je uručena i FIFA-ina Zlatna lopta, svoju nagradu pokazao je saigračima na današnjem treningu.

Ronaldo je na jednoj socijalnoj mreži objavio zajedničku fotografiju sa upravom kluba i sagiračima, gdje se mogla vidjeti i Zlatna lopta.

"Ovo je nagrada cijelog kolektiva. Nagrada za upravu kluba, igrače i svakako za navijače", napisao je Ronaldo. 

S druge strane, trener Real Madrida Carlo Ancelotti govorio je danas na konferenciji za novinare, nakon obavljenih priprema za sutrašnji susret protiv Osasune, u okviru kupa Kralja. Tom prilikom Ancelotti je odgovorio na pitanja novinara u vezi sa Ronaldovim osvajanjem Zlatne lopte. 

"Jako se trudio za ovu nagradu. On je igrač koji se uvijek trudi da bude najbolji. Smatram da je protekla sezona za njega bila jako uspješna. Za Zlatnu loptu je potrebna jedna velika motivacija, nadam se da će Ronaldo istim tempom i nastaviti", kazao je Ancelotti. 

Naglasivši da će raditi sa jednim fudbalerom koji je osvajač Zlatne lopte za njega lično, kao i za Ronalda i njegove saigrače zahtijevati posebnu odgovornost, Ancelotti je rekao da se od dobitnika Zlatne lopte može tražiti više.

"Postići 69 golova u toku jedne godine nije lako, ali ja ću od njega pokušati tražiti više", rekao je Ancelotti, dodavši da je profesionalizam Ronalda impresionirajući i svakako dobar primjer za mlade fudbalere. 

"Ronaldo svojim ponašanjem na terenu ostavlja veliki trag. Ljudima su potrebni igrači poput Ronalda, Messija, Riberyja, Thiaga Silve, Pirla, jer dok ima tako velikih igrača, fudbalski imidž će biti se veći", rekao je on.