Flavio Conceicao
0

"Ronaldo je velik, ali Zidane je najveći"

Totalsport
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane
Bivši brazilski reprezentativac i nogometaš Reala Flavio Conceicao poziva navijače "kraljevskog kluba" na strpljenje zbog uigravanja ekipe krcate skupocjenim eksponatima.

Flavio Conceicao, koji je u Realu igrao od 2000. do 2003. godine, a karijeru je okončao u Panathinaikosu u ljeto 2006. godine, smatra da će Cristiano Ronaldo biti uspješan u madridskom klubu, ali...

  • Ronaldo je u Manchesteru napravio velike stvari, pa je odlaskom u Real potražio nove izazove. Veliki igrač, ali za mene će uvijek najveći biti Zinedine Zidane. Kaka je, dakako, također jedan od najboljih igrača na svijetu. Za moju zemlju je veliki ponos što jedan takav igrač igra u Realu - kaže Flavio.

Iako je Real na kupnju Ronalda, Kake, Karima Benzeme, Xabija Alonsa i ostalih pojačanja potrošio milione i milione eura, Flavio je svjestan da pojačanja, koliko god dobra i skupa bila, još uvijek ne garantiraju trofeje.

  • Real može osvojiti trostruku krunu, kao što je to prošle sezone učinila Barcelona. No, problem je što u Barceloni neće trebati čekati na svoje zvijezde, jer se njihovi aduti na terenu već odlično poznaju. Realovi navijači morat će biti strpljivi dok se Ronaldo, Kaka i ostali ne uigraju - zaključio je Flavio Conceicao, koji je tokom karijere odigrao 45 utakmica za brazilsku reprezentaciju.