Jeste li znali?
0

Ronaldo i Messi su mogli postati saigrači: Najveći tandem ikad propao zbog papira

E. B.
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Možete li zamisliti Cristiana Ronalda i Lionela Messija u istom dresu? Ta, zaista čudna, hipoteza mogla je postati realnost 2009. godine.

Ronaldo, koji je tada bio najveća zvijezda Manchester Uniteda, je želio napustiti Old Trafford, a Sir Alex Ferguson ga je ponudi Barceloni.

Ovu pomalo nevjerovatnu priču ispričao je nekadašnji predsjednik Reala Ramon Calderon u intervjuu za As.

"Još 2007. i 2008. godine vodio sam pregovore i dogovorio sam se s Ronaldom da on 2009. godine dođe kod nas. Kasnije je taj posao kompletirao moj nasljednik Florentino Perez", priča Calderon.

"Samo mjesec nakon što je Barcelona savladala Manchester United u finalu Lige prvaka Ferguson je saznao za naš dogovor, te je pokušao učiniti sve da Ronaldo ne dođe u Real. Ponudio ga je Barceloni jer je Real tada bio najveći rival Unitedu", prisjeća se Calderon.

Kako kaže Calderon, Ronaldo je htio preći u Real, ali jedna stvar je bila ipak presudna da odbije Barcu.

"Kada sam pregovarao s Ronaldom rekao mi je da želi doći u Real i to sam iskoristio. Barcelona je bila oduševljena što je dobila priliku pregovarati s Ronaldom, ali je on potpisao već ugovor sa mnom u kojem je stajalo da ona strana koja odustane od transfera 2009. godine mora isplatiti drugoj 30 miliona eura", rekao je Calderon.

Na taj način je svim ljubiteljima nogometa samo jedan komad papira uskratio gledanje zasigurno najvećeg tandema u historiji Messi-Ronaldo.